Splošni pogoji poslovanja

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine FOTOMEDIA Online so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov.

Fotomedia je spletna trgovina, katere lastnik in upravitelj je podjetje Marjan Laznik s.p. Ob prijavi v sistem spletne trgovine, obiskovalec pridobi uporabniško ime in geslo, s katerima ob vsakem obisku spletne trgovine dostopa do svojega računa oz. pridobi pravico do nakupa.  Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno določata in povezujeta z vnesenimi podatki. Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine Fotomedia, pravice uporabnika ter poslovni odnos med lastnikom spletne trgovine in potrošnikom. 

Kupec z oddajo naročila (internet, SMS, telefon, faks, naročilnica) sprejema splošne pogoje poslovanja.

Varovanje podatkov
Podatki o uporabniku so pri nas računalniško obdelani in varovani v skladu z vsemi veljavnimi predpisi. Spletna trgovina Fotomedia Online se zavezuje, da vaših kontaktnih in osebnih podatkov ne bo nikoli posredovala tretjim osebam oz. strankam brez predhodnega obvestila in pridobitve pisnega soglasja posameznika, razen če tako zahteva zakon. Uporabnik pri registraciji v spletno trgovino označi, ali soglaša, da mu lahko občasno pošiljamo novice oz. informativni material, ali ne. Status sprejemanja novic lahko kupec oz uporabnik kadarkoli spremeni v rubriki Moj račun. V primeru nesoglašanja z prejemanjem novic, bo uporabnik na svoj elektronski naslov prejemal samo obvestila v zvezi z naročili.

Cene in ažurnost podatkov
Vse cene so v EUR in z DDV. Zavezanci za DDV so dolžni ob registraciji navesti tudi svojo davčno številko.

Ponudnik skuša čim bolje skrbeti ter zagotavljati ažurnost in pravilnost podatkov, ki so navedeni na spletu. Kljub temu, pa se lastnosti artiklov, dobavni rok in cena spreminjajo, tako obstaja možnost, da ponudnik ne utegne sočasno s spremembo popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, se kupca obvesti o spremembah ter omogoči preklic ali zamenjavo naročenega artikla. 

Če se vam cena zdi previsoka (glede na konkurenčne ponudbe), nas o tem obvestite ... obstaja verjetnost, da izdelku (če se je cena povsod drugod znižala) še nismo uspeli spremeniti cene.

V primeru, da se cena artikla v času obdelave naročila spremeni, bo ponudnik kupca o tem obvestil. Ponudnik bo po svojih najboljših močeh skušal v vsakem primeru kupcu zagotoviti nižjo ceno oz. ponuditi ustrezno rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo.

Akcijska cena oz cena izdelka v razprodaji velja za toliko izdelkov, kolikor jih je na zalogi, razen, če je pri izdelku drugače navedeno.

Vse fotografije artiklov so simbolične in ne zagotavljajo lastnosti izdelka. Dopuščamo možnost napak pri objavljenih opisih ali cenah izdelkov.

Naročanje
Naročanje poteka prek Interneta 24 ur na dan, vse dni v letu. Potrošnik izbira in naroči izdelke, ki so mu na voljo v spletni trgovini, razvrščene v kategorijah izdelkov.

Po oddaji naročila, kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto. V njem so navedeni izdelki in količine, ki  jih je kupec izbral. Kupcu so izčrpni podatki o statusu in vsebini naročila vselej dostopni v spletni trgovini v rubriki Moj račun. O morebitni spremembi naročila  oz. preklica, mora kupec o tem ponudnika obvestiti na email naslov trgovina@fotomedia.si, kjer mora navesti tudi številko nakupa, ki je omenjena v elektronskem sporočilu o nakupu.
Ponudnik v obljubljenem roku blago diskretno zapakira, odpošlje in o tem po elektronski pošti obvesti kupca. V omenjenem elektronskem sporočilu pouči kupca tudi o politiki vračanja blaga, kam se lahko obrne v primeru zamude pri dostavi in kam se lahko obrne v primeru pritožbe.


Pravica do odstopa od nakupa, vračilo blaga 
V skladu z 
Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) lahko naročeno blago, ki ste ga kupili po pogodbi na daljavo (kamor spada tudi nakup preko interneta) vrnete.

Kupec ima 14 dni časa, da sporoči prodajalcu, da odstopa od pogodbe, pri čemer mu ni potrebno navajati razloga. Blago mora kupec vrniti v 30 dneh po sporočilu o odstopu od pogodbe na svoje stroške. Prav tako se šteje za odstop od pogodbe, če kupec vrne prejeto blago v roku za odstop od pogodbe (14 dni) brez posebnega sporočila o odstopu.                         

Blago, skupaj z originalnim računom, se mora vrniti nepoškodovano, v nespremenjeni količini in v originalni embalaži. 

Možnost vračila ne velja za:

V primeru, da zgornji pogoji niso upoštevani, bomo morali reklamacijo blaga zavrniti.

Izdelke lahko vrnete na naš naslov osebno ali z dostavno službo. Prosimo, da se pred vračilom posvetujete z nami, kateri način je za vas najboljši.

Kupec lahko ob vračilu zahteva vrnitev kupnine. Vrnitev kupnine bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 30 dni po prejemu sporočila o odstopu pogodbe. 

Pošiljk poslanih z odkupnino ne bomo prevzeli!

Načini plačila 
V spletni prodajalni ponudnik omogoča plačilo po povzetju z gotovino ob prevzemu do skupne vrednosti naročila do 300 EUR, za višje zneske je plačilo po predračunu. Ponudnik si pridržuje pravico plačila blaga izključno po predračunu, ne glede na vrednost naročila!

Kupoprodajna pogodba (naročilo) je v elektronski obliki shranjena na strežniku ponudnika in kupcu dostopna 24 ur na dan v njegovem uporabniškem profilu (Moj račun).

1. Plačilo po povzetju (do 300 EUR, ob dostavi izdelka)
2. Bančno nakazilo na podlagi izstavljenega predračuna (po predračunu, pred dostavo izdelka)
3. Plačilo z gotovino ob osebnem prevzemu blaga
4. Plačilo preko Paypal (kreditne in debetne kartice)

1. Plačilo po povzetju (ob dostavi izdelka)

Plačilo po povzetju je možno samo za nakupe v vrednosti do 300 EUR! Ob dostavi paketa poštarju ali dostavljalcu paketne službe GLS (ali na Pošti Slovenije, če vas ob dostavi izdelka ni doma) poravnate znesek nakupa (vrednost izdelka).  

Pošta vam dodatno zaračuna provizijo za prenos denarja.

Ta v tem trenutku za naročilo izdelkov v skupni vrednosti do 96 EUR znaša 0,96 EUR. Za naročilo izdelkov v skupni vrednosti od 96 EUR do 501 EUR ta provizija znaša 1% od vrednosti pošilke. Za naročilo izdelkov v skupni vrednosti nad 501 EUR pa ta provizija znaša 5,10 EUR. 

Provizija je oproščena plačila DDV. Ceno za odkupnino (znesek naročenih izdelkov) plača prejemnik pošiljk, ki je tudi plačnik provizije za plačilo odkupnine. Provizijo plačate v vsakem primeru, tudi če je poštnina brezplačna.

Proviziji, ki jo plačate pošti Slovenije, se lahko izognete le s plačilom po predračunu (bančno nakazilo).

Kupec, ki je naročil izdelek in le tega ni prevzel, je obvezen vsa nadaljnja naročila naročati po predračunu in pokriti stroške pošiljanja, ki so nastali zaradi njegovega naročila, katerega ni prevzel. V nasprotnem primeru bodo vsa njegova nadaljnja naročila stornirana.

2. Bančno nakazilo na podlagi izstavljenega predračuna (plačilo po predračunu)

Pri tovrstni izbiri plačila vam ob zaključku nakupa na vaš email naslov pošljemo predračun z vsemi potrebnimi podatki za izvršitev bančnega nakazila. Predračun poravnate bodisi preko spletne banke ali osebno na katerikoli banki ali pošti v Sloveniji.

Po prejemu nakazilu vas o tem obvestimo in odpošljemo paket. Ker ste znesek nakupa že plačali preko bančnega nakazila, poštarju ob dostavi paketa ne plačate ničesar.

S plačilom po predračunu se izognete plačilu provizije pošti, navedenem v prejšnjem poglavju.

 

3. Plačilo z gotovino ob osebnem prevzemu blaga

Ob osebnem prevzemu lahko plačilo blaga opravite v gotovini brez provizij, možnost  pa je tudi plačilo s kreditnimi karticami Activa, Mastercard, Maestro, Visa, Visa Electron, American Express ter Diners. V primeru plačila s karticami se znesek spletne cene poveča za 3%.

Kot dodatno možnost vam je na voljo plačilo na obroke s kartico Diners.

Za nakup na 3 obroke se znesek spletne cene poveča za 5%, pri nakupu na 6 obrokov za 7% in pri nakupu na 12 obrokov za 9%.


4. Plačilo preko Paypal (možno z večino kreditnih in debetnih kartic)

 Pri plačilu preko Paypal se skupni znesek poveča za 3%. Dvig cene je prikazan pri izbiri te možnosti.


Garancija

Garancija za prodajne izdelke velja 1 leto, razen če je pri izdelku navedeno drugače. Garancija NE velja za porabniške artikle (baterije, polnila,...), za artikle ki imajo odstranjeno garancijsko ali licenčno nalepko, za električne udare (strela, prenapetost,...) in za mehanske poškodbe (razpoke, zlome, nedelevonaje zaradi uradca, padca, ipd.). Stroške poštnine pri uveljavljanju garancije nosi Fotomedia, Marjan Laznik s.p. preko dostavne službe Pošta Slovenije ali GLS. V primeru, da garancija ni uveljavljena nosi vse stroške s poštnino in servisa kupec. Če je blago nepopravljivo in za njo velja garancija se izdelek zamenja oz. izda dobropis v vrednosti artikla. Zaradi nihanja cen je dobropis takšen, kot so trenutne cene podobnih izdelkov istih lastnosti in konfiguracij.

Za vsako uveljavljanje garancije je potrebno dokazilo o nakupu (kopija računa).

Blago, ki je na popravilu se mora prevzeti v roku enega tedna po obvestilu o popravilu. Po enem tednu se zaračunava ležarnina po ceniku.

Piškotki 
Piškotki so male besedilne datoteke, ki jih večina spletnih mest shrani v naprave uporabnikov s katerimi dostopajo do interneta z namenom prepoznavanja posameznih naprav, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga uporablja uporabnik - ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči.

Zakaj so piškotki potrebni? 
Piškotki so temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev. Najpogostejše funkcije eposlovanja ne bi bile mogoče brez piškotkov. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletno stranjo je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih straneh pa je s tem bolj učinkovito in prijetno. Piškotke uporablja večina spletnih strani, so priročno sredstvo za ohranjanje sveže in primerne vsebine, ki je v skladu z interesi in preferencami posameznega spletnega uporabnika. Razlogov za uporabo piškotkov je tako več, kot prvi gotovo njihova lastnost shranjevanja podatkov o stanju posamezne spletne strani (podrobnosti o prilagoditvah posamezne spletne strani), pomagajo pri izvajanju raznih spletnih storitev (spletne trgovine), pomagajo pri zbiranju raznih statistik, o navadah spletnega uporabnika – saj se le z njimi lahko spremlja pogostost obiskovanja določene spletne strani. Podjetja lahko s pomočjo piškotkov ocenijo učinkovitost zasnove svojih spletnih strani, kot tudi ustreznost vrste in števila oglasov, ki jih ponujajo uporabnikom na svojih spletnih straneh. 

Katere podatke vsebuje spletno mesto?

Podjetje

Ime piškotka

Namen

Čas piškotka

Marjan Laznik s.p.

cookie_test

Test zapisa piškotav

Trajanje seje

Marjan Laznik s.p.

skupaj, skupaj_cena

Podatki o košarici

Trajanje seje

Marjan Laznik s.p.

osCsid

Identifikacija uporabnikove seje

Trajanje seje

Marjan Laznik s.p.

CL_FOTOMEDIA

Nivo zasebnosti piškotkov

1 leto

Facebook Connect

-

Facebook vtični

-

Google+

-

Deli na Google+

6 mesecev

Google Analytics

_ut*

Statistika ogledov spletne strani

Različno

 

Pritožbe in spori

Izvensodno reševanje potrošniških sporov 

Fotomedia spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. 
Fotomedia se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost zagotavljanja učinkovitega sistema obravnavanja pritožb.

V primeru težav se kupec s podajalcem Fotomedie lahko poveže telefonsko na telefonsko številko 080 88 72 ali po elektronski pošti na trgovina@fotomedia.si. Pritožba se odda prek e-poštnega naslova  trgovina@fotomedia.si . Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

Fotomedia se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniških sporov nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in potrebnim časom ter stroški, ki nastanejo zaradi reševanja spora, kar je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato si Fotomedia prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

Skladno z zakonskimi normativi Fotomedia, Marjan Laznik s.p. ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

Fotomedia, ki kot ponudnik blaga in storitev omogoča spletno trgovino na območju RS, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom na elektronski povezavi:

https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=SL

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

Splošno

Kar ni zapisano na tej strani, se ureja v skladu z ustrezno zakonodajo in sicer:


Zakon o spremembah in dopolnitvah Zakona o varstvu potrošnikov. Vsebino si lahko ogledate tukaj!
Zakon o varstvu potrošnikov. Vsebino si lahko ogledate tukaj!
Zakon o elektronskem poslovanju na trgu. Vsebino si lahko ogledate tukaj!
Zakon o varstvu osebnih podatkov. Vsebino si lahko ogledate tukaj!

Želimo vam obilo prijetnih in ugodnih nakupov!